Početak

Vesti

Studenti iz celog sveta rešavali poslovnu studiju slučaja kompanije Danubius

08/04/2014

Na Fakultetu organizacionih nauka, u nedelju, 6. aprila, održano je međunarodno takmičenje u rešavanju studije slučaja - BBICC (Belgrade Business International Case Competition). Studenti sa 12 svetskih univerziteta suočili su se sa istim poslovnim izazovom, a studiju slučaja dala je fabrika testenina „Danubius“, koja posluje u sastavu Delta Agrara.

Poslovni izazov sa kojim su se suočili studenti bio je vezan za povećanje konzumiranja testenine na domaćem tržištu kao i mogućnosti plasmana Danubius brenda na inostranim tržištima.

Rešenje poslovnog izazova Nacionalnog univerziteta iz Singapura (National University of Singapore) proglašeno je za najbolje. Univerzitet iz Porta (University of Porto) zauzeo je drugo mesto, a Univerzitet iz Kvinslenda (Queensland University of Technology) i Univerzitet iz Beograda treće mesto.

Delta Fondacija drugu godinu zaredom podržava Fakultet organizacionih nauka u organizovanju ovog međunarodnog takmičenja, prvog takmičenja ovakve vrste u Jugoistočnoj Evropi.

Izgradnja nove hladnjače u voćnjaku Delta Agrara u Čelarevu

02/04/2014

Na imanju “Podunavlje” u Čelarevu u toku je izgradnja nove hladnjače, u koju će kompanija Delta Agrar uložiti 6 miliona evra.

Nova ULO hladnjača imaće kapacitet od 6.500 tona, a završetak radova planiran je za kraj avgusta ove godine. Njenom izgradnjom ukupni kapacitet skladištenja na imanju „Podunavlje“ dostići će 13.000 tona i to će biti najveća hladnjača u voćnjaku u jugoistočnoj Evropi.

“Deltin predlog i doprinos za rešenje problema nezaposlenosti u Srbiji je angažovanje što većeg broja individualnih proizvođača i porodičnih gazdinstava u proizvodnji jabuka”, rekao je prilikom obilaska gradilišta hladnjače predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković. “U biznisu je najteže obezbediti tržište, a za plasman jabuka tržište je već osigurano. Delta Agrar je uspeo da osvoji tržište Rusije kao najvećeg potrošača voća i da na tom tržištu izgradi brend srpske jabuke. Zahvaljujući dugogodišnjem prisustvu u tom regionu, Delta ima mogućnost da u Rusiji, ali i skandinavskim i drugim evropskim zemljama, plasira nekoliko puta više jabuka nego što Srbija danas izvozi.”

“Delta Agrar planira da u 2014. godini proizvede 16.000 tona jabuke u voćnjaku u Čelarevu i oko 8.000 tona u kooperaciji, a najveći deo namenjen je izvozu. Gotovo 80% proizvodnje jabuke u ovoj godini biće izvezeno u Rusiju”, istakao je direktor imanja “Podunavlje” u Čelarevu Nikola Milićević i dodao da 85-90% roda čine jabuke prve klase.

ULO (Ultra Low Oxygen) predstavlja najsavremeniji sistem za održavanje svežine jabuka i do 300 dana. Specifičnost ove hladnjače jeste da ubrane jabuke ulaze direktno u komoru, bez ikakvog hemijskog tretiranja, kao što je to praksa kod standardnih hladnjača.

Voćnjak na imanju Podunavlje u Čelarevu trenutno se prostire na skoro 400 ha. Dosadašnja ulaganja Delta Agrara u ovaj voćnjak iznose 30 miliona evra. Po završetku kompletne izgradnje, Deltin voćnjak u Čelarevu imaće površinu od 600 ha i dve hladnjače kapaciteta 13.000 tona, čime će ukupna vrednost investicije iznositi 50 miliona evra.

Stipendisti Delta Fondacije u poseti fabrici „Danubius“

19/03/2014

Stipendisti Fonda za budućnost iz Sremske Kamenice, Beograda, Kruševca i Kraljeva, u okviru redovne programske aktivnosti posete kompanijama, posetili su fabriku „Danubius“ u Novom Sadu.

Prilikom posete stipendisti su naučili o opštim pravilima bezbednosti na radu, načinu organizovanja poslova u fabrici i zadacima na različitim radnim mestima. Upoznali su se sa celokupnim procesom, od prijema i skladištenja žitarica, do proizvodnje brašna u najsavremenijem mlinu. Posetiocima je naročito interesantna bila proizvodnja testenina, pa je o toj delatnosti bilo mnogo pitanja.

Po završetku posete svi su na poklon dobili pakete sa proizvodima fabrike „Danubius“.

Katalog pesticida za 2014. godinu

28/02/2014

Kompanija Delta Agrar objavila je novi katalog pesticida za 2014. godinu.
U ovom katalogu nalazi se popis preporučenih pesticida, njihova specifikacija, kao i način upotrebe.

Katalog možete preuzeti ovde.

O proizvodnji soje u svetu i u Srbiji na našem blogu

20/02/2014

Soja je jedna od najvažnijih njivskih biljaka od koje se dobijaju važni proizvodi za ishranu ljudi, domaćih životinja i za preradu u industriji. U hemijskom sastavu zrna soje, prosečno se nalazi oko 40% proteina i oko 20% ulja, čime izuzetno dobija na značaju.

Soja ima i veliki agrotehnički značaj. Svojim moćno razvijenim i dubokim korenovim sistemom ona povoljno utiče ne samo na održavanje već i poboljšavanje plodnosti i strukture zemljišta.

Nastavak