Početak

Vesti

Delta Agrar ekskluzivni distributer Landini traktora

21/10/2014

U centru Delta Agrar Mehanizacije u Bačkom Jarku predstavljeni su traktori italijanskog proizvođača Landini. Kompanija Delta Agrar odnedavno zvanični je i ekskluzivni distributer Landini traktora za teritoriju Srbije.

“Ponosni smo što ćemo poljoprivrednicima u Srbiji ponuditi traktore koji imaju izuzetno dobar odnos cene I kvaliteta”, istakao je Marko Bogdanović, menadžer prodaje Delta Agrar Mehanizacije i istakao da veruje da će nova ponuda na tržištu dodatno podržati proces obnove domaće mehanizacije. “Traktori u Srbiji prosečno su stari 10 do 15 godina”, dodao je Bogdanović.

Landini proizvodi traktore u deset serija – Serija 7 i Serija 6 (Tier 4i), Landpower, Serija 6C (Tier 4i), Serija 5H i 5D (Tier 4i), Serija 4 (Tier 4i), Technofarm, Rex i Mistral – kao i seriju traktora guseničara Trekker. Landini traktori imaju između 40 i 235ks.

Landini kontinuirano radi na inovacijama I unapređenju proizvoda, kako bi odgovorili na zahteve moderne poljoprivrede. Ova kompanija posluje već punih 130 godina.

Delta Agrar i Landini garantuju sveobuhvatnu i efikasnu prodajnu i postprodajnu servisnu podršku.

KIKU® jabuka – nova klupska jabuka na domaćem tržištu

20/10/2014

Na imanju Delta Agrara u Čelarevu obeležena je prva komercijalna berba klupske jabuke KIKU®, koja je zasađena na 40ha voćnjaka. Zasad KIKU® jabuka u Čelarevu u 2. godini dao je 50t/ha, a u 3. godini više od 60t/ha, što nije zabeleženo u Srbiji do sada. Priliku da prvi probaju KIKU®jabuke imali su novinari, koji su u petominutnoj humanoj akciji pakovali jabuke I poklonili ih đacima OŠ “Zdravko Čelar” u Čelarevu.

Prethodno su đaci u okviru likovnog konkursa na temu “KIKU jabuka I ja” predstavili svoje viđenje ove nove klupske jabuke, koje su potom prezentovali u voćnjaku u Čelarevu.

KIKU®jabuke izrazito su crvene boje i jedne su od najukusnijih. Prepoznatljive po hrskavosti i specifično slatkom ukusu, KIKU® jabuke spadaju u red vrhunskih jabuka. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu i izuzetno dugom životnom veku na polici, ove jabuke mogu da se konzumiraju tokom cele godine.

KIKU®jabuke spadaju u red klupskih jabuka, što znači da mogu da ih proizvode samo proizvođači koji su u svom radu pokazali izuzetne rezultate i privrženost bezbednosti i kvalitetu proizvoda. KIKU® jabukebogate su vitaminima i mineralima, a jedna jabuka sadrži svega 50 kcal. S obzirom na to da blizu 85% ove jabuke čini voda, odličan je saveznik u gašenju žeđi. Idealna je užina za sve rekreativce i sportiste

KIKU®je trgovačka marka koja je prihvaćena širom sveta, a prepoznatljiva je po logou i plavo beloj markici.

Kompanija Delta Agrar osim prava na proizvodnju, ima i ekskluzivno pravo distribucije KIKU®jabuke za teritoriju Makedonije, BIH, Crne Gore i Albanije. Ova jabuka takođe se izvozi i na teritoriju Rusije.

Počeo konkurs za treću generaciju Mladih lidera

16/10/2014

Kompanija Delta Holding raspisala je konkurs za treću generaciju programa Mladi lideri, koji počinje 15. oktobra i traje do 29. oktobra 2014. u ponoć.

Konkurs je otvoren za apsolvente i diplomirane ekonomiste, tehnologe, menadžere, inženjere... koji mogu da se prijave isključivo online preko web adrese www.mladilideri.rs.

Program predviđa da, nakon procesa selekcije, najbolji kandidati, stručni, širokih znanja i visokih ambicija, prolaze jednogodišnji plaćeni program u različitim članicama i sektorima Delta Holdinga. Za to vreme imaju priliku da upoznaju praktičnu stranu biznisa, uz mentorstvo iskusnih menadžera i u saradnji sa vodećim svetskim kompanijama i brendovima.

Delta Holding je ovaj inovativan i autorski projekat zapošljavanja pokrenuo 2012. godine. U okviru prve dve generacije Mladih lidera do sada je odabrano 40 mladih, obrazovanih, ambicioznih ljudi, koji su proveli godinu dana u kompaniji, prošli više sektora, stekli dodatna praktična znanja, a najbolji od njih sada su deo Deltinog tima.

O iskustvima Mladih lidera prve i druge generacije više informacija možete da pronađete na blogu Mladi lideri.

Nova, treća generacija Mladih lidera pridružiće se Deltinom timu u januaru 2015. godine.

Po hektaru rekordnih 12,2 tone kukuruza

06/10/2014

Na imanjima Delta Agrara počela je žetva kukuruza, koji je ove godine zasejan na 3.762 hektara. Prema dosadašnjim rezultatima, sa nešto preko 10% zasejanih površina, rezultati će biti rekordni u istoriji kompanije.

“Na 11% požnjevenih površina dobili smo prosečan rod od 12,2 tone po hektaru”, kaže Luka Jelić, direktor primarne proizvodnje u Delta Agraru. “Već godinama postižemo prinose koji su ne samo iznad proseka Srbije, nego i iznad proseka Evropske Unije. Međutim, ovogodišnji rezultat očito će biti najbolji otkako naša kompanija uzgaja ratarske kulture.”

Poređenja radi, prošle godine Delta Agrar je požnjeo u proseku 7,8 tona kukuruza po hektaru, dok je prosek Srbije bio 4,9t, Bugarske 5,4t, a cele Evropske Unije 6,7t.

“Naš recept nije nikakva tajna: sejemo vrhunske hibride kukuruza, koristimo najnoviju tehnologiju i primenjujemo sve potrebne agrotehničke mere. Sve to sprovode stručni i motivisani ljudi”, kaže Luka Jelić.

Nova linija za proizvodnju kratkih testenina u Danubiusu

17/09/2014

Kompanija Danubius pustila je danas u rad novu liniju za proizvodnju kratkih testenina, u koju je Delta Agrar investirao 1,8 miliona evra.


Liniju je svečano otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Grad Novi Sad predano radi na sprovođenju jednog od prioritetnih ciljeva, a to je razvoj privrede i stvaranje povoljne poslovne klime. Naš plan je da stvorimo stabilno okruženje za privlačenje ulaganja i za saradnju sa potencijalnim investitorima.

Danubiusu želim da nastavi da se razvija, da unapređuje svoje poslovanje, da proširuje svoje kapacitete i samim tim obezbedi i nova radna mesta našim sugrađanima”, istakao je gradonačelnik Vučević.

Potpredsednik Delta Holdinga za poljoprivredu Milorad Sredanović objasnio je da će nova linija omogućiti proizvodnju testenina kvalitetnijih za jednu klasu, po metodama za ispitivanje kvaliteta testenine koje su usklađene sa Pravilnikom o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i brzo smrznutog testa. Danubius će tako potrošačima ponuditi domaći proizvod koji je po kvalitetu jednak testeninama najpoznatijih svetskih brendova.

Direktor Danubiusa Zoran Barjaktarović izjavio je da će Danubius, zahvaljujući ovoj investiciji, godišnje moći da proizvede 15.000 tona testenina. Dodao je da će, osim za mogućnost rasta obima proizvodnje i vrhunski i ujednačen kvalitet testine, nova proizvodna linija imati strateški značaj za rast izvoza, tržišnog učešća na domaćem tržištu i učvršćivanja pozicije brenda Danubius.

Danubius od 2006. godine posluje u okviru Delta Agrara i lider je na domaćem tržištu testenina. U sklopu fabrike nalazi se i moderan mlin, koji dnevno može da proizvede 300 tona najrazličitijih vrsta brašna, između ostalih i pšeničnu krupicu koja je osnovna sirovina za proizvodnju testenina.

Danubius posluje u skladu sa zahtevima HACCP i ISO 22000:05 standarda, a od 1. januara 2015. implementiraće i standard FSSC, koji je još zahtevniji standard kontrole kvaliteta i bezbednosti prehrambenih proizvoda.