Početak

Vesti

Učestvujte na foto konkursu "KIKU jabuka i ja"

18/12/2014

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da smo pokrenuli foto konkurs „KIKU jabuka i ja“, pa vas pozivamo da svoje trenutke uživanja u slasti KIKU jabuka podelite sa nama.

Uz pomoć aplikacije, postavite svoje fotografije na Facebook stranicu KIKU Srbija. Fotografije sa najviše lajkova ulaze u uži krug, a žiri, koji čine predstavnici principala KIKU i Delta Agrara, izabraće pobedničke.

Pripremili smo 3 vredne glavne nagrade, a autori fotografija koje su ušle u uži krug dobiće i lepe poklone.

Foto konkurs traje do 15.3.2015. godine, a sve informacije o pravilima i uslovima konkursa pročitajte na Facebook stranici KIKU Srbija.

Radujemo se vašim fotografijama i jedva čekamo da ih vidmo!

Delta Agrar na najvećem sajmu jabuka u Evropi

21/11/2014

(Beograd/Bolcano, 21. novembar 2014.) Delta Agrar prva je kompanija iz Srbije koja kao izlagač učestvuje na sajmu Interpoma, najvećem evropskom okupljanju proizvođača jabuka.

Na ovogodišnjem sajmu bilo je više od 400 izlagača iz 20 država, a Delta Agrar predstavio je sadnice jabuka iz svog rasadnika u Apatinu i jabuke koje se proizvode u voćnjaku u Čelarevu.

Sajam Interpoma organizuje se svake dve godine u Bolcanu, sedištu Južnog Tirola, koji je jedno od najbolje organizovanih voćarskih područja u svetu. Ovaj sajam prilika je da serazmene najnovije informacije o proizvodnji, skladištenju i marketingu jabuka.

Rasadnik Delta Agrara na imanju Jedinstvo u Apatinu, koji se prostire na 35 hektara, primenjuje najsavremenije standarde proizvodnje. U ovom rasadniku proizvode se sadnice vodećih sorti jabuke kao sto su Zlatni delišes Rajnders, Crveni delišes Red Cap, Greni Smit, Breburn i Gala Šniga.

Voćnjak na imanju Podunavlje u Čelarevu prostire na 400 ha i najveći je voćnjak u jugoistočnoj Evropi u čijem središtu se nalazi hladanjača kapaciteta 13.000 tona.

Završena setva na imanjima Delta Agrara

10/11/2014

Na imanjima Delta Agrara završena je setva svih 4.219 ha pod ozimim kulturama. Pšenica je zasejana na 2.772 ha, od čega merkantilna na 1.930 ha, a semenska na 842 ha. Na 753 ha zasejana je uljana repica, a ječam na 653 ha.

U Delta Agraru pri kraju je i žetva kukuruza i vađenje šećerne repe. Očekuju se rekordni rezultati, jer je prinos kukuruza sa 84% požnjevenih površina 13 tona/ha, a šećerne repe 75 t/ha sa 88% površina.

Delta završila obnovu Ulice Save Kovačevića u Obrenovcu

30/10/2014

Delta Holding danas je završio obnovu 23 kuće u Ulici Save Kovačevića u Obrenovcu, teško pogođenoj poplavama sredinom maja ove godine. U akciji koja je započeta 1. avgusta, a zvanično okončana danas, izgrađene su 4 nove kuće, a 19 stambenih objekata je renovirano.

U završnici akcije #DeltaZaObrenovac postavljeni su kućni brojevi na sve izgrađene i obnovljene objekte. U dvorišta su zasađena stabla jabuke, kao simbol zdravlja i pobede života nad teškom prirodnom nepogodom.

„Delta je vodeća kompanija u Srbiji i normalno je da pomognemo najviše, mi to smatramo svojom obavezom. Ne samo ovde u Obrenovcu, nego i svim u drugim situacijama. Ali, obnova Obrenovca nije završena sa ovom ulicom i ja pozivam sve kompanije koje mogu da se uključe u obnovu ovog grada“, rekao je na završetku akcije predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

“Posle katastrofalne poplave mi smo se našli u veoma teškoj situaciji. Kompanija Delta je prepoznala naš problem i donela za nas spasonosnu odluku da pomogne. Zahvaljujući našim prijateljima iz Delte ovo je sada najlepša ulica u Obrenovcu”, rekao je u ime stanara Petar Pavlović.

Obnovu ulice Save Kovačevića u potpunosti su finansirale članice Delta Holdinga. Izbor izvođača, sprovođenje i nadzor radova organizovala je Delta Fondacija.

U rekonstrukciju Ulice Save Kovačevića Delta Holding je uložio 350.000 evra. Ukupna pomoć ugroženima od poplava, koju je u ime Deltinog poslovnog sistema uputila Delta Fondacija, sa ovom akcijom dostigle su vrednost od 861.365 evra.

Delta Agrar ekskluzivni distributer Landini traktora

21/10/2014

U centru Delta Agrar Mehanizacije u Bačkom Jarku predstavljeni su traktori italijanskog proizvođača Landini. Kompanija Delta Agrar odnedavno zvanični je i ekskluzivni distributer Landini traktora za teritoriju Srbije.

“Ponosni smo što ćemo poljoprivrednicima u Srbiji ponuditi traktore koji imaju izuzetno dobar odnos cene I kvaliteta”, istakao je Marko Bogdanović, menadžer prodaje Delta Agrar Mehanizacije i istakao da veruje da će nova ponuda na tržištu dodatno podržati proces obnove domaće mehanizacije. “Traktori u Srbiji prosečno su stari 10 do 15 godina”, dodao je Bogdanović.

Landini proizvodi traktore u deset serija – Serija 7 i Serija 6 (Tier 4i), Landpower, Serija 6C (Tier 4i), Serija 5H i 5D (Tier 4i), Serija 4 (Tier 4i), Technofarm, Rex i Mistral – kao i seriju traktora guseničara Trekker. Landini traktori imaju između 40 i 235ks.

Landini kontinuirano radi na inovacijama I unapređenju proizvoda, kako bi odgovorili na zahteve moderne poljoprivrede. Ova kompanija posluje već punih 130 godina.

Delta Agrar i Landini garantuju sveobuhvatnu i efikasnu prodajnu i postprodajnu servisnu podršku.