Početak

Vesti

Počeo konkurs za treću generaciju Mladih lidera

16/10/2014

Kompanija Delta Holding raspisala je konkurs za treću generaciju programa Mladi lideri, koji počinje 15. oktobra i traje do 29. oktobra 2014. u ponoć.

Konkurs je otvoren za apsolvente i diplomirane ekonomiste, tehnologe, menadžere, inženjere... koji mogu da se prijave isključivo online preko web adrese www.mladilideri.rs.

Program predviđa da, nakon procesa selekcije, najbolji kandidati, stručni, širokih znanja i visokih ambicija, prolaze jednogodišnji plaćeni program u različitim članicama i sektorima Delta Holdinga. Za to vreme imaju priliku da upoznaju praktičnu stranu biznisa, uz mentorstvo iskusnih menadžera i u saradnji sa vodećim svetskim kompanijama i brendovima.

Delta Holding je ovaj inovativan i autorski projekat zapošljavanja pokrenuo 2012. godine. U okviru prve dve generacije Mladih lidera do sada je odabrano 40 mladih, obrazovanih, ambicioznih ljudi, koji su proveli godinu dana u kompaniji, prošli više sektora, stekli dodatna praktična znanja, a najbolji od njih sada su deo Deltinog tima.

O iskustvima Mladih lidera prve i druge generacije više informacija možete da pronađete na blogu Mladi lideri.

Nova, treća generacija Mladih lidera pridružiće se Deltinom timu u januaru 2015. godine.

Po hektaru rekordnih 12,2 tone kukuruza

06/10/2014

Na imanjima Delta Agrara počela je žetva kukuruza, koji je ove godine zasejan na 3.762 hektara. Prema dosadašnjim rezultatima, sa nešto preko 10% zasejanih površina, rezultati će biti rekordni u istoriji kompanije.

“Na 11% požnjevenih površina dobili smo prosečan rod od 12,2 tone po hektaru”, kaže Luka Jelić, direktor primarne proizvodnje u Delta Agraru. “Već godinama postižemo prinose koji su ne samo iznad proseka Srbije, nego i iznad proseka Evropske Unije. Međutim, ovogodišnji rezultat očito će biti najbolji otkako naša kompanija uzgaja ratarske kulture.”

Poređenja radi, prošle godine Delta Agrar je požnjeo u proseku 7,8 tona kukuruza po hektaru, dok je prosek Srbije bio 4,9t, Bugarske 5,4t, a cele Evropske Unije 6,7t.

“Naš recept nije nikakva tajna: sejemo vrhunske hibride kukuruza, koristimo najnoviju tehnologiju i primenjujemo sve potrebne agrotehničke mere. Sve to sprovode stručni i motivisani ljudi”, kaže Luka Jelić.

Nova linija za proizvodnju kratkih testenina u Danubiusu

17/09/2014

Kompanija Danubius pustila je danas u rad novu liniju za proizvodnju kratkih testenina, u koju je Delta Agrar investirao 1,8 miliona evra.


Liniju je svečano otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Grad Novi Sad predano radi na sprovođenju jednog od prioritetnih ciljeva, a to je razvoj privrede i stvaranje povoljne poslovne klime. Naš plan je da stvorimo stabilno okruženje za privlačenje ulaganja i za saradnju sa potencijalnim investitorima.

Danubiusu želim da nastavi da se razvija, da unapređuje svoje poslovanje, da proširuje svoje kapacitete i samim tim obezbedi i nova radna mesta našim sugrađanima”, istakao je gradonačelnik Vučević.

Potpredsednik Delta Holdinga za poljoprivredu Milorad Sredanović objasnio je da će nova linija omogućiti proizvodnju testenina kvalitetnijih za jednu klasu, po metodama za ispitivanje kvaliteta testenine koje su usklađene sa Pravilnikom o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i brzo smrznutog testa. Danubius će tako potrošačima ponuditi domaći proizvod koji je po kvalitetu jednak testeninama najpoznatijih svetskih brendova.

Direktor Danubiusa Zoran Barjaktarović izjavio je da će Danubius, zahvaljujući ovoj investiciji, godišnje moći da proizvede 15.000 tona testenina. Dodao je da će, osim za mogućnost rasta obima proizvodnje i vrhunski i ujednačen kvalitet testine, nova proizvodna linija imati strateški značaj za rast izvoza, tržišnog učešća na domaćem tržištu i učvršćivanja pozicije brenda Danubius.

Danubius od 2006. godine posluje u okviru Delta Agrara i lider je na domaćem tržištu testenina. U sklopu fabrike nalazi se i moderan mlin, koji dnevno može da proizvede 300 tona najrazličitijih vrsta brašna, između ostalih i pšeničnu krupicu koja je osnovna sirovina za proizvodnju testenina.

Danubius posluje u skladu sa zahtevima HACCP i ISO 22000:05 standarda, a od 1. januara 2015. implementiraće i standard FSSC, koji je još zahtevniji standard kontrole kvaliteta i bezbednosti prehrambenih proizvoda.

Delta Agrar otvorio drugu ULO hladnjaču na imanju Podunavlje u Čelarevu

17/09/2014

U voćnjaku Delta Agrara na imanju Podunavlje u Čelarevu puštena je u rad druga ULO hladnjača kapaciteta 6.500 t. Ukupni kapacitet skladištenja na imanju Podunavlje ovim je dostigao 13.000 t. Hladnjača Delta Agrara u Čelarevu najveća je hladnjača u voćnjaku u Jugoistočnoj Evropi.

ULO (Ultra Low Oxygen) predstavlja najsavremeniji sistem za održavanje svežine jabuka i do 300 dana. Voćke ulaze u komoru bez ikakvog hemijskog tretiranja, a pred potrošače stižu sveže, kao da su upravo ubrane. Gotovo 90% roda jabuke Delta Agrara pripada prvoj klasi, što je rezultat stalnog usavršavanja i ulaganja u znanje i tehnologije.

Voćnjak Delta Agarara u Čelarevu prostire se na 400 ha i to je najveći voćnjak u jednom komadu u Evropi.

Kompanija Delta Agrar investirala je 6 miliona evra u izgradnju druge hladnjače. Na imanju Podunavlje stalno će raditi 200, a u sezoni 1.000 ljudi.

Miroslav Mišković, predsednik Delta Holdinga:

„Rezultati koje postižemo u ovom voćnjaku su plod ulaganja i primene vrhunske tehnologije koja je danas najmodernija i najbolja u svetu. Od 2005. godine do danas, Delta je u poljoprivredu uložila 240 miliona evra. Rezultati tih ulaganja su prinosi kakve imamo danas, a koji su iznad evropskih prinosa. Ako bi prinosi u Srbiji bili na nivou Deltinih, vrednost poljoprivredne proizvodnje u Srbiji porasla bi za više od milijardu evra.

Investiranjem u poljoprivredu dobijamo:
● povećanje izvoza, što utiče na naš platni bilans,
● povećanje profita za proizvođače, što utiče na dobro poslovanje kompanija i malih proizvođača,
● povećanje plaćenih poreza, što je korist za državu,
● novo zapošljavanje, što je interes svih: države, pojedinaca i kompanija.“

PIONEER otvorio istraživačku stanicu na imanju Napredak u Staroj Pazovi

08/07/2014

Kompanija Pioneer Hi-Bred nakon 18 godina prisustva u Srbiji, osnovala je Istraživačku stanicu na imanju Napredak u Staroj Pazovi, koje posluje u sastavu Delta Agrara.

Pioneer, jedan od najvećih proizvođača semena u svetu, u Srbiji ima predstavništvo od 1996. godine. Od 2001. traje parnerstvo sa Delta Agrarom i u toj saradnji Pioneer je postao seme   broj 1 u Srbiji, sa 28% tržišnog učešća u hibridima kukuruza i 11% na tržištu hibrida suncokreta.

Pioneer i Delta Agrar od 2002. godine do danas organizovali su semensku proizvodnju na ukupno 23.000 Ha, proizvedeno je više od 70.000 tona semenskog kukuruza, a više od 30.000 tona plasirano je u izvoz.

Istraživačka stanica Stara Pazova obezbediće kvalitetno ispitivanje novostvorenih hibrida kukuruza i suncokreta u uslovima uzgajanja kakvi vladaju u Srbiji. Rezultati ogleda pomoći će najboljem izboru hibrida koji će narednih godina biti uvedeni u proizvodnju i plasirani na tržišta Srbije i Jugoistočne Evrope.

„Pioneer će i u narednom periodu, pored uvođenja proizvoda najnovije genetike i novih tehnologija, omogućiti poljoprivrednim proizvođačima i korišćenje dodatnih servisa, kao što su aplikacije za mobilne uređaje, a koje kompanija Dupont Pioneer nudi proizvođačima širom sveta“, izjavio je Siniša Đurić, direktor kompanije „Pioneer“ u Srbiji.

„Delta i Srbija ne treba da započinju svoj  tehnološki razvoj sopstvenim znanjem i sopstvenim sredstvima, jer nemaju dovoljno ni sredstava ni znanja. Neophodno je da zasnivamo partnerstva sa vodećim svetskim kompanijama – u ovom slučaju sa Pioneerom odnosno DuPontom  –  i zatim da sva njihova dostignuća u tehnološkom razvoju primenimo u Srbiji. To će omogućiti da se na imanjima u Srbiji gaji kukuruz sa visokim prinosom i visokim kvalitetom, a da se jedan deo semenskog kukuruza plasira i u izvoz“, izjavio je predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković.