Početak

Vesti

Zasad za budućnost

20/04/2015

Delta Fondacija uz partnersku saradnju sa Trag Fondacijom i podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, pokreće projekat „Zasad za budućnost“ za pomoć socijalnim preduzećima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom. U okviru projekta Fondacija raspisuje konkurs za dodelu grantova u ukupnoj vrednosti 8 miliona dinara.

Na javni konkurs za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, koji će trajati od 20. aprila do 8. maja, mogu da se prijave socijalna preduzeća bez obzira na vrstu registracije (udruženja građana, zadruge, registrovana poljoprivredna domaćinstva, itd.) Odabranim projektima Delta Fondacija pružiće novčanu i stručnu podršku, opremu, sadni materijal, a moguć je i otkup ili plasman proizvoda. Maksimalna vrednost granta za pojedinačne projekte iznosi 1,8 miliona dinara.

Potencijalni aplikanti moći će da se informišu o proceduri prijavljivanja na konkurs, kriterijumima konkursa i načinu popunjavanja prijavnog obrasca, na info tribinama koje će se održati 20. aprila u Beogradu, 22. aprila u Nišu i 24. aprila u Užicu.

Detalji projekta „Zasad za budućnost“, kao i formulari za prijavu mogu se pronaći na web stranici Delta Fondacije: www.deltafondacija.rs.

Korisni saveti o zaštiti voća

26/03/2015

Na blogu Delta Agrara Priče sa polja sada možete pročitati tekstove o bolestima, štetočinama i zaštiti BRESKVE, KAJSIJE, ŠLJIVE.


Osim ovih, objavljeni su i tekstovi o suzbijanju korova u usevima,zaštiti useva od zemljišnih štetočina, suzbijanju bolesti pšenice i zaštiti soje od korova.

Nove tekstove ćemo redovno dodavati, pa čitajte Priče sa polja da biste bili u toku sa najnovijim i korisnim informacijama iz poljoprivrede.

Delta Agrar na Fejsbuku

13/03/2015

Od sada Delta Agrar možete pratiti i na Fejsbuku.

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim i najinteresantnijim informacijama iz naše kompanije, zapratite Fejsbuk stranicu Delta Agrara.

Katalog pesticida za 2015.

13/02/2015

Kompanija Delta Agrar objavila je katalog pesticida za 2015. godinu. Osim informacija o pesticidima, u ovom katalogu nalaze se i saveti za njihovu primenu, upravljanje ambalažom od hemijskih sredstava, pružanje prve pomoći i druge korisne informacije.

Preuzmite svoj primerak kataloga.

Nagrada za imanje Napredak

12/02/2015

Imanje Napredak iz Stare Pazove, koje posluje u okviru Delta Agrara, dobtinik je povelje "Kapetan Miša Anastasijević" u kategoriji "Najbolji agrar" u Sremskom okrugu. Povelju je primio Milan Šveljo, direktor imanja Napredak.

Ovo ugledno priznanje dodeljuje se od 2000. godine u okviru projekta "Put ka vrhu", sa ciljem afirmacije preduzetničkih vrednosti, stvaralaštva i društveno odgovornog poslovanja. Isto priznanje nedavno je dobilo i imanje Jedinstvo iz Apatina, u kategoriji  "Naj agrar" Zapadnobačkog regiona.