Početak

Vesti

Delta Agrar na najvećem sajmu jabuka u Evropi

21/11/2014

(Beograd/Bolcano, 21. novembar 2014.) Delta Agrar prva je kompanija iz Srbije koja kao izlagač učestvuje na sajmu Interpoma, najvećem evropskom okupljanju proizvođača jabuka.

Na ovogodišnjem sajmu bilo je više od 400 izlagača iz 20 država, a Delta Agrar predstavio je sadnice jabuka iz svog rasadnika u Apatinu i jabuke koje se proizvode u voćnjaku u Čelarevu.

Sajam Interpoma organizuje se svake dve godine u Bolcanu, sedištu Južnog Tirola, koji je jedno od najbolje organizovanih voćarskih područja u svetu. Ovaj sajam prilika je da serazmene najnovije informacije o proizvodnji, skladištenju i marketingu jabuka.

Rasadnik Delta Agrara na imanju Jedinstvo u Apatinu, koji se prostire na 35 hektara, primenjuje najsavremenije standarde proizvodnje. U ovom rasadniku proizvode se sadnice vodećih sorti jabuke kao sto su Zlatni delišes Rajnders, Crveni delišes Red Cap, Greni Smit, Breburn i Gala Šniga.

Voćnjak na imanju Podunavlje u Čelarevu prostire na 400 ha i najveći je voćnjak u jugoistočnoj Evropi u čijem središtu se nalazi hladanjača kapaciteta 13.000 tona.

Završena setva na imanjima Delta Agrara

10/11/2014

Na imanjima Delta Agrara završena je setva svih 4.219 ha pod ozimim kulturama. Pšenica je zasejana na 2.772 ha, od čega merkantilna na 1.930 ha, a semenska na 842 ha. Na 753 ha zasejana je uljana repica, a ječam na 653 ha.

U Delta Agraru pri kraju je i žetva kukuruza i vađenje šećerne repe. Očekuju se rekordni rezultati, jer je prinos kukuruza sa 84% požnjevenih površina 13 tona/ha, a šećerne repe 75 t/ha sa 88% površina.

Delta završila obnovu Ulice Save Kovačevića u Obrenovcu

30/10/2014

Delta Holding danas je završio obnovu 23 kuće u Ulici Save Kovačevića u Obrenovcu, teško pogođenoj poplavama sredinom maja ove godine. U akciji koja je započeta 1. avgusta, a zvanično okončana danas, izgrađene su 4 nove kuće, a 19 stambenih objekata je renovirano.

U završnici akcije #DeltaZaObrenovac postavljeni su kućni brojevi na sve izgrađene i obnovljene objekte. U dvorišta su zasađena stabla jabuke, kao simbol zdravlja i pobede života nad teškom prirodnom nepogodom.

„Delta je vodeća kompanija u Srbiji i normalno je da pomognemo najviše, mi to smatramo svojom obavezom. Ne samo ovde u Obrenovcu, nego i svim u drugim situacijama. Ali, obnova Obrenovca nije završena sa ovom ulicom i ja pozivam sve kompanije koje mogu da se uključe u obnovu ovog grada“, rekao je na završetku akcije predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

“Posle katastrofalne poplave mi smo se našli u veoma teškoj situaciji. Kompanija Delta je prepoznala naš problem i donela za nas spasonosnu odluku da pomogne. Zahvaljujući našim prijateljima iz Delte ovo je sada najlepša ulica u Obrenovcu”, rekao je u ime stanara Petar Pavlović.

Obnovu ulice Save Kovačevića u potpunosti su finansirale članice Delta Holdinga. Izbor izvođača, sprovođenje i nadzor radova organizovala je Delta Fondacija.

U rekonstrukciju Ulice Save Kovačevića Delta Holding je uložio 350.000 evra. Ukupna pomoć ugroženima od poplava, koju je u ime Deltinog poslovnog sistema uputila Delta Fondacija, sa ovom akcijom dostigle su vrednost od 861.365 evra.

Delta Agrar ekskluzivni distributer Landini traktora

21/10/2014

U centru Delta Agrar Mehanizacije u Bačkom Jarku predstavljeni su traktori italijanskog proizvođača Landini. Kompanija Delta Agrar odnedavno zvanični je i ekskluzivni distributer Landini traktora za teritoriju Srbije.

“Ponosni smo što ćemo poljoprivrednicima u Srbiji ponuditi traktore koji imaju izuzetno dobar odnos cene I kvaliteta”, istakao je Marko Bogdanović, menadžer prodaje Delta Agrar Mehanizacije i istakao da veruje da će nova ponuda na tržištu dodatno podržati proces obnove domaće mehanizacije. “Traktori u Srbiji prosečno su stari 10 do 15 godina”, dodao je Bogdanović.

Landini proizvodi traktore u deset serija – Serija 7 i Serija 6 (Tier 4i), Landpower, Serija 6C (Tier 4i), Serija 5H i 5D (Tier 4i), Serija 4 (Tier 4i), Technofarm, Rex i Mistral – kao i seriju traktora guseničara Trekker. Landini traktori imaju između 40 i 235ks.

Landini kontinuirano radi na inovacijama I unapređenju proizvoda, kako bi odgovorili na zahteve moderne poljoprivrede. Ova kompanija posluje već punih 130 godina.

Delta Agrar i Landini garantuju sveobuhvatnu i efikasnu prodajnu i postprodajnu servisnu podršku.

KIKU® jabuka – nova klupska jabuka na domaćem tržištu

20/10/2014

Na imanju Delta Agrara u Čelarevu obeležena je prva komercijalna berba klupske jabuke KIKU®, koja je zasađena na 40ha voćnjaka. Zasad KIKU® jabuka u Čelarevu u 2. godini dao je 50t/ha, a u 3. godini više od 60t/ha, što nije zabeleženo u Srbiji do sada. Priliku da prvi probaju KIKU®jabuke imali su novinari, koji su u petominutnoj humanoj akciji pakovali jabuke I poklonili ih đacima OŠ “Zdravko Čelar” u Čelarevu.

Prethodno su đaci u okviru likovnog konkursa na temu “KIKU jabuka I ja” predstavili svoje viđenje ove nove klupske jabuke, koje su potom prezentovali u voćnjaku u Čelarevu.

KIKU®jabuke izrazito su crvene boje i jedne su od najukusnijih. Prepoznatljive po hrskavosti i specifično slatkom ukusu, KIKU® jabuke spadaju u red vrhunskih jabuka. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu i izuzetno dugom životnom veku na polici, ove jabuke mogu da se konzumiraju tokom cele godine.

KIKU®jabuke spadaju u red klupskih jabuka, što znači da mogu da ih proizvode samo proizvođači koji su u svom radu pokazali izuzetne rezultate i privrženost bezbednosti i kvalitetu proizvoda. KIKU® jabukebogate su vitaminima i mineralima, a jedna jabuka sadrži svega 50 kcal. S obzirom na to da blizu 85% ove jabuke čini voda, odličan je saveznik u gašenju žeđi. Idealna je užina za sve rekreativce i sportiste

KIKU®je trgovačka marka koja je prihvaćena širom sveta, a prepoznatljiva je po logou i plavo beloj markici.

Kompanija Delta Agrar osim prava na proizvodnju, ima i ekskluzivno pravo distribucije KIKU®jabuke za teritoriju Makedonije, BIH, Crne Gore i Albanije. Ova jabuka takođe se izvozi i na teritoriju Rusije.