Početak

Vesti

Nastavak razvoja poljoprivrede u Srbiji – 18 miliona dinara za podršku socijalnim preduzećima

23/11/2015

Beograd, 23. novembar: Delta Holding raspisuje novi konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz program „Zasad za budućnost“. Ukupno 18 miliona dinara biće bespovratno dodeljeno socijalnim preduzećima, putem javnog konkursa koji će biti otvoren od 23. novembra do 18. decembra.
Pravo učešća na konkursu imaju zadruge i udruženja koja rade po principu socijalnog preduzeća i koja kroz razvoj poljoprivredne proizvodnje rešavaju određeni socijalni problem: smanjenje siromaštva, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, samohranih roditelja i drugih marginalizovanih društvenih grupa.
Vrednost pojedinačnih grantova je od 240.000 do 1.800.000 dinara. Projekti koji konkurišu treba da budu usmereni na razvoj poljoprivrede kroz uzgoj svinja, voćarstvo, povrtarstvo u primarnoj i sekundarnoj proizvodnji.
Detalji projekta „Zasad za budućnost“, kao i formulari za prijavu nalaze se na web stranici Delta Fondacije:http://www.deltafondacija.rs/. Potencijalni aplikanti moći će da se informišu o proceduri prijavljivanja na konkurs, kriterijumima konkursa i načinu popunjavanja prijavnog obrasca na info tribinama koje će biti održane 23. novembra u Beogradu, 24. novembra u Somboru, 25. novembra u Nišu i 26. novembra u Zaječaru.
Ovo je drugi put da Delta Holding sprovodi projekat „Zasad za budućnost“. U prvoj godini projekta grantove od ukupno 7.5 miliona dinara dobilo je šest najboljih projekata iz Smedereva, Užica, Priboja, Šapca, Zemuna i Surčina. Cilj projekta je podrška zapošljavanju teže zapošljivih kategorija stanovništva, uz razvoj poljoprivredne proizvodnje u Srbiji.
Našu misiju da osnažimo poljoprivredu u Srbiji deli i Trag fondacija, koja u projektu učestvuje kao partner, a podršku je dao i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije.


Delta Fondacija

Delta Agrar na novoj adresi

20/11/2015

Kompanija Delta Agrar od ponedeljka, 23. novembra, poslovaće na novoj adresi – Autoput za Zagreb br. 35, Novi Beograd.

Brojevi telefona službi i zaposlenih ostaju isti. Na novoj adresi Delta Agrar poslovaće do izgradnje nove poslovne zgrade, koja će biti sedište Delta Holdinga i svih kompanija članica.

Nova investicija u voćnjaku Podunavlja u Čelarevu: NA SKENERU SVAKI PLOD

27/10/2015

U voćnjaku imanja Podunavlje u Čelarevu pušten je u rad novi pogon sa linijama za predkalibriranje i pakovanje jabuka. Ova instalacija poslednje generacije unapređuje ponudu najvećeg zasada u Evropi.

Predkalibrator francuskog proizvođača Maf Roda, jednog od najboljih u svetu, omogućuje precizno sortiranje jabuka i formiranje najrazličitijih vrsta pakovanja, u rinfuzi, kutijama, drvenim ili plastičnim gajbama. Generalni direktor kompanije Maf Roda Frederic Sirizzoti lično je prisustvovao ovom događaju.

Voće se pakuje bez oštećenja ploda i uz maksimalno pažljivu manipulaciju. Uređaj je u potpunosti digitalizovan, svakoj jabuci utvrđuje prečnik, boju, masu i kvalitet i podatke upisuje u bazu. Svaki plod dobija po 40 slika, HD i infracrvenom kamerom. Novi predkalibrator Podunavlju će omogućiti preciznije sortiranje, brže i kvalitetnije pakovanje uzgajenog voća, kojim može da odgovori na sve zahteve svojih kupaca.

Voćnjak Podunavlje u Čelarevu, kao deo Delta Agrara, prostire se na 400 hektara i predstavlja najveći evropski zasad jabuka u jednom komadu. U voćnjaku su instalirane dve ULO (Ultra Low Oxygen) hladnjače ukupnog kapaciteta 13.000 tona.

Ovogodišnji rod jabuka u ovom voćnjaku procenjuje se na 18 do 20 hiljada tona, što znači da će Podunavlje isporučiti tržištu skoro 3 kilograma jabuka po glavi stanovnika Srbije.

Novi konkurs za Mlade lidere u Delti

12/10/2015

Danas u 10h otvoren je online konkurs za 4. generaciju Mladih lidera. Do 26. oktobra apsolventi i diplomci sa različitih fakulteta mogu da se prijave na adresi mladilideri.rs.

Mladi lideri je program Delta Holdinga koji zapošljava mlade ekonomiste, tehnologe, inženjere… bez prethodnog radnog iskustva. Nakon procesa selekcije, najbolji kandidati prolaze jednogodišnji plaćeni program u različitim članicama i sektorima Delta Holdinga. Za to vreme upoznaju praktičnu stranu biznisa, uz mentorstvo iskusnih menadžera i u saradnji sa vodećim svetskim kompanijama i brendovima.

U 2012. godini, kada je program započet, prijavilo se 1.200 kandidata, 2013. godine stigle su 1.683 prijave, a prošle godine prijavilo se 4.684 kandidata i ta generacija je zbog velikog interesovanja proširena sa 20 na 30 polaznika.

Tokom ili po završetku programa najboljim kandidatima ponudiće se stalni posao.

Zainteresovani kandidati na adresi mladilideri.rs mogu takođe da se upoznaju sa iskustvima tri generacije koje su prethodnih godina prošle ovaj program zapošljavanja.

Prvi radni dan za mlade lidere 4. generacije biće 25. januar 2016. godine.

Apsolutni rekord prinosa u Delta Agraru

06/07/2015

Na imanjima Delta Agrara u toku je žetva pšenice, a prosečan prinos od 8t/ha sa 50% obrađenih površina, od ukupno 2.700 ha, predstavlja najbolji rezultat ikada ostvaren u ovoj kompaniji. Na imanjima Napredak i Podunavlje rezultati su još bolji: prinos premašuje 9t/ha, što je iznad nivoa najrazvijenijih poljoprivrednih imanja u Evropi.