Početak

Vesti

Apsolutni rekord prinosa u Delta Agraru

06/07/2015

Na imanjima Delta Agrara u toku je žetva pšenice, a prosečan prinos od 8t/ha sa 50% obrađenih površina, od ukupno 2.700 ha, predstavlja najbolji rezultat ikada ostvaren u ovoj kompaniji. Na imanjima Napredak i Podunavlje rezultati su još bolji: prinos premašuje 9t/ha, što je iznad nivoa najrazvijenijih poljoprivrednih imanja u Evropi.

Rekordni prinosi ječma na poljima Delta Agrara

19/06/2015

Na imanjima Delta Agrara  završena je žetva ječma na 653ha.
Prosečan prinos I merkantilnog I semenskog  ječma iznosi 7, 2 t/ha, što je rekord u istoriji kompanije.
Poseban kuriozitet je prinos ostvaren na imanju Kozara, čak  8,3t /ha , na površini od 99ha, što je skoro duplo više od srpskog proseka iz 2014. godine koji iznosi 4,4 t/ha.
Ovako dobri prinosi rezultat su primene svetskih znanja i  najsavremenijih agrotehničkih mera.

Tri nagrade za Delta Agrar na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

18/05/2015

Kompanija Delta Agrar uspešno je završila učešće na 82. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji je privukao 40% više posetilaca nego prošle godine.

Naša kompanija predstavila je novine iz oblasti poljoprivredne mehanizacije, voćarske i semenske proizvodnje, a posebno interesovanje izraženo je i za ponudu u svinjarstvu, za šta je Delta Agrar ove godine dobio čak 3 priznanja.

Imanje "Napredak" iz Stare Pazove osvojilo je:

  • VELIKI ŠAMPIONSKI PEHAR za izložene nazimice F1 kombinacije, kolekciju tovljenika i krmaču sa prasadima
  • PEHAR NOVOSADSKOG SAJMA za izuzetan pristup u smislu pripremljenosti životinja, načinu izlaganja i prezentaciji rezultata
  • PEHAR NOVOSADSKOG SAJMA za izloženu krmaču sa prasadima tetovir broj 6027

Pogledajte video o Delta Agrarovoj ponudi u svinjarstvu.

Najboljim idejama bespovratna pomoć

12/05/2015

 Više od 60 socijalnih preduzeća i poljoprivrednih gazdinstava prijavilo je svoje projekte za pokretanje ili razvoj poljoprivredne proizvodnje u Srbiji u okviru akcije "Zasad za budućnost", koju je pokrenula "Delta fondacija". Kako se očekuje, konačni broj prijava biće i veći, s obzirom na to da treba da pristignu i sve one prijave koje su poslate poštom.


Svi projekti koji ispunjavaju predviđene uslove, konkurišu za dodelu bespovratne pomoći u ukupnoj vrednosti od osam miliona dinara. Firme čije inicijative budu izabrane, osim finansijske, dobiće i stručnu podršku "Delta agrara", a moguć je i otkup proizvedenih poljoprivrednih kultura i stoke.

Tokom maja stručna komisija pregledaće prispele prijave, a početkom juna predlagači odabranih projekata potpisaće ugovor sa "Delta fondacijom".

Projekat "Zasad za budućnost" organizovala je Delta Fondacija u ime članica "Delta holdinga", a u partnerstvu sa "Trag fondacijom" i medijsko pokroviteljstvo "Večernjih novosti". Pravo učešća na konkursu imala su socijalna preduzeća - udruženja građana, zadruge, registrovana poljoprivredna domaćinstva, koji su registrovani na teritoriji Republike Srbije.

Izvor: Večernje novosti

Zasad za budućnost

20/04/2015

Delta Fondacija uz partnersku saradnju sa Trag Fondacijom i podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, pokreće projekat „Zasad za budućnost“ za pomoć socijalnim preduzećima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom. U okviru projekta Fondacija raspisuje konkurs za dodelu grantova u ukupnoj vrednosti 8 miliona dinara.

Na javni konkurs za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, koji će trajati od 20. aprila do 8. maja, mogu da se prijave socijalna preduzeća bez obzira na vrstu registracije (udruženja građana, zadruge, registrovana poljoprivredna domaćinstva, itd.) Odabranim projektima Delta Fondacija pružiće novčanu i stručnu podršku, opremu, sadni materijal, a moguć je i otkup ili plasman proizvoda. Maksimalna vrednost granta za pojedinačne projekte iznosi 1,8 miliona dinara.

Potencijalni aplikanti moći će da se informišu o proceduri prijavljivanja na konkurs, kriterijumima konkursa i načinu popunjavanja prijavnog obrasca, na info tribinama koje će se održati 20. aprila u Beogradu, 22. aprila u Nišu i 24. aprila u Užicu.

Detalji projekta „Zasad za budućnost“, kao i formulari za prijavu mogu se pronaći na web stranici Delta Fondacije: www.deltafondacija.rs.