Proizvodnja hrane
KONTAKT

Danubius

Danubius

Brašno i testenine

Fabrika Danubius iz Novog Sada, sa tradicijom poslovanja od 1918. godine, bavi se proizvodnjom mlinarskih proizvoda i testenina, skladištenjem, sušenjem i prometom žitarica, sve u skladu sa strogim domaćim i međunarodnim standardima o sigurnosti namirnica. Od 2006. godine Danubius posluje u sastavu Delta Agrara u okviru Delta sistema je od maja 2006.

Bilerov mlin za pšenicu sa kompjuterskim vođenjem, instaliran u Danubiusu u aprilu 2009, dnevno preradi 300 t pšenice od koje se proizvodi brašno različitih vrsta, za sve namene. Glavne kategorije brašna koje proizvodi Danubius su tip 400 oštro, tip 400 meko i tip 500. Mlin je u potpunosti kompjuterizovan. Svi gotovi proizvodi pre izlaska iz mlina prolaze kroz mašine koje u potpunosti eliminišu moguće prisustvo larvi i insekata. Bilerov mlin predstavlja korak dalje i u zaštiti životne okoline, jer se u atmosferu vraća potpuno čist vazduh, a za preradu jedne tone pšenice utroši dvostruko manje energije u odnosu na mlinove prethodne generacije.Danubius raspolaže i najvećim silosom u Srbiji, kapaciteta 65.000 tona.

U sastavu Danubiusa je i fabrika testenina, kapaciteta 7.000 t godišnje, koja proizvodi sve vrste testenina, uz primenu ISO standarda 9001:2000 i 22000:2005. Testenine iz Danubiusa dele se u dve kategorije: durum i vitamizirane. Durum testenine proizvode se od najkvalitetnijih sirovina durum pšenice, odnosno njenog produkta mlevenja – semolina. Vitaminizirana testenina Danubius, u više oblika, proizvodi se od pšenične krupice, sa dodatkom vitamina A i D3.

Danubiusovi sosevi za testenine potpuno su prirodni, nemaju nikakvih vestačkih boja, aroma i aditiva. Proizvode se u četiri ukusa: Basilico – sa bosiljkom, Olive – sa maslinama, Picante – sa čilijem i Pimiento – sa paprikom.