KONTAKT
  • Helena DesančićMarketing i PR menadžer
    Detalji
    Tel: +381 (0)11 201 21 22 Pošaljite e-mail

Delta Agrar na pet lokacija Poljoprivrednog sajma

16. maj 2017.

Ove godine Delta Agrar na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu premijerno predstavlja voćarstvo u Master hali. Na lokacijama izvan hale izlaže mehanizaciju, svinjarstvo, govedarstvo i ribarstvo.

U Master hali na 160m2, posetioci imaju prilike da putem najnovije tehnologije posete Čelarevo, najveći voćnjak u ovom delu Evrope. Interaktivni paneli omogućuju zanimljivo upoznavanje sa klupksim sortama jabuka Pink Lady®, KIKU®, Modi® i Evelina®. Posebnu pažnju mlađih posetilaca privlači virtuelno takmičenje u branju jabuka.

Ribnjak Delta Agrara predstavlja pravu zelenu oazu na sajmu. Izloženi su šarani, a zainteresovani mogu da pecaju u jednom delu ribnjaka.

Na štandu govedarstva premijerno su izložena mlečna goveda Holštajn Frizijske rase. Predstavljen je novi koncept u mlečnom govedarstvu koji će doprineti tome da krave budu otpornije i daju više mleka. Nova tehnologija omogućuje dnevnu prosečnu proizvodnju od 40 litara mleka, što je 10 litara više od trenutne proizvodnje.

Kompanija izlaže i kompletan asortiman i program svinjarstva. Fokus u svinjarstvu je proizvodnja visokokvalitetnog priplodnog materijala, pre svega nazimica.

U izlagačkojj zoni agrodistibucije tradicionalno predstavljamo programe mehanizacije i sistema za navodnjavanje, semena i pesticida. Posetioci mogu da vide i najsavremeniju tehnologiju uzgoja jabuka kroz mini voćnjak.

Delta Agrar najavio je da će se ove godine na našem tržištu naći sorta klupskih jabuka Evelina. U svoj portfolio Kompanija će sledeće godine uvrstiti i sorte Isaaq, Rubens, Red Moon i SweeTango.

Ove godine Delta Agrar investira 40 miliona evra u savremenu poljoprivredu, što je dvostruko više nego prošle godine.