KONTAKT
  • Helena DesančićMarketing i PR menadžer
    Detalji
    Tel: +381 (0)11 201 21 22 Pošaljite e-mail

Po rekordnim prinosima, Delta Agrar se svrstao u evropski vrh

08. decembar 2016.

Na imanjima Delta Agrara u 2016. godini zabeleženi su rekordni rezultati u stočarstvu, voćarstvu, ratarstvu i povrtarstvu. U većini kultura ovi prinosi su najbolji ikada zabeleženi na Deltinim imanjima, a spadaju u sam vrh evropske poljoprivrede.

Rekordan prinos luka od 80 tona po hektaru zabeležen je na imanju Napredak u Staroj Pazovi, što je skoro dvostruko više od prosečnog prinosa u Belgiji i Holandiji. Na imanju Topola u Banatskoj Topoli požnjeveno je 13,36 tona merkantilnog kukuruza po hektaru i 18 tona kukuruza šećerca. Prosečan rod soje na imanju Jedinstvo u Apatinu je 5,1 t/Ha, a rod repe 82 tone po hektaru.

Na farmama Delta Agrara proizvedeno je 4000 više životinja nego u prethodnoj godini. Broj živorođene prasadi na farmi Vladimirovac povećan je na 17,8. Poređenja radi, vodeće farme u Danskoj, koja je najbolji proizvođač u svetu, došle su do rezultata od 16,8 živorođenih prasića po krmači godišnje.

U voćnjaku Podunavlje u Čelarevu ostvareni su rekordni prinosi. Posebno se ističe rod sorte breburn, gde je na parceli od 9Ha ostvaren prinos od 96 t/Ha. Prosečan rod jabuka u punom rodu iznosio je 73t/Ha, dok je prosečan rod u Srbiji oko 25 tona, a u najuspešnijim evropskim poljoprivredama između 55 i 60 tona.

Ovi rezultati su ostvareni zahvaljujući velikom ulaganju u tehnologiju kojom upravljaju stručni i posvećeni ljudi. Delta Agrar će i u narednoj godini nastaviti da investira. U planu su inovacije u primeni tehnologije i načinu upravljanja na govedarskim farmama, kao i širenje zasada jabuke i drugog voća u okolini Zaječara. Ova ulaganja daju garanciju da će Delta Agrar ostati domaći lider u poljoprivredi, ali i u samom vrhu u regionalnim i evropskim okvirima.
.