Proizvođači iz Zaječara u poseti imanjima Delta Agrara

10. decembar 2018.

Pedeset meštana sela Dubočane i Mala Jasikova danas je, u okviru akcije „Naše selo“, obišlo imanja Delta Agrara u Čelarevu i Staroj Pazovi, što je deo njihove edukacije za modernu poljoprivrednu proizvodnju.Na imanju Podunavlje u Čelarevu proizvođači iz dva zaječarska sela mogli su da vide kako izgleda najsavremeniji uzgoj jabuka, sa navodnjavanjem kap po kap, sa zaštitom od mraza, sa kompjuterizovanim praćenjem meteo uslova i drugim tehnološkim dostignućima koja omogućuju prosečne prinose od preko 70 tona po hektaru zasada.

Na imanju Napredak u Staroj Pazovi prikazana im je moderna farma muznih krava, na kojoj, zahvaljujući izboru rase i uslovima gajenja i muže, krave dnevno daju i 40 litara mleka.

Poseta imanjima Delta Agrara je prvo od studijskih putovanja koja će biti organizovana za meštane Dubočana i Male Jasikove, kako bi se na licu mesta upoznali sa načinom rada u savremenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

„Naše selo“ je nova akcija Delta Holdinga, započeta upravo u ova dva zaječarska sela, koja ima za cilj da modernizuje poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim krajevima, da unapredi društveni i kulturni život u ovim naseljima i da tako pokaže da se život u srpskim selima može dovesti na nivo kakav imaju sela u razvijenim zemljama Evrope.

U akciji naše selo učestvuje i Erste banka, a punu podršku pružila je i lokalna samuprava na čelu sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem.