Otvorena nova Ultra Low Oxygen hladnjača u Zaječeru

Otvorena nova Ultra Low Oxygen hladnjača u Zaječeru

01. jul 2021.

Nakon završetka prve faze izgradnje zvanično je otvorena nova Ultra Low Oxygen hladnjača za skladištenje jabuka i trešanja u Zaječaru.

World of freshness ULO hladnjača Zaječar predstavlja jedan od najsavremenijih objekata u svetu za skladištenje i manipulaciju jabukama i trešnjama, a jedinstven je po tome što je i objekat sa najvećim kapacitetom za manipulisanje trešnjom u ovom delu Evrope.

Sama hladnjača poseduje najsavremeniju MafRoda liniju za kalibraciju i pakovanje jabuka i trešanja kao i hidrocooler kojim se temperatura voća vodenim hlađenjem prirodno spušta na 2 stepena čime se zadržava svežina voće.

Izgradnja objekta planirana je u 4 faze, ukupnog kapacitata 20.400 t, i površine 26.000 m2 (upravna zgrada, prostor za kalibraciju i pakovanje i rashladne komore).

Hladnjača se nalazi odmah pored Delta Agrar zasada čime je ceo proces proizvodnje zaokružen, vreme transporta voća od trenutka branja do skladištenja maksimalno skraćeno i kontrolisano čime se osigurava najbolji kvalitet i uživanje u voću punog ukusa, kao da je upravo ubrano sa grane.