Predstavnici medija iz regiona posetili Delta Agrar

Predstavnici medija iz regiona posetili Delta Agrar

07. septembar 2017.

Predstavnici vodećih medija iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine posetili su 5. i 6. Septembra sedište kompanije Delta Holding i dva imanja Delta Agrara. Upoznali su se i razgovarali sa Miroslavom Miškovićem, predsednikom kompanije i prisustvovali press konferenciji na kojoj su rezultate poslovanja i planove kompanije predstavili Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga i Ivan Kostić, potpredsednik za poljoprivredu.

„Delta se strateški širi na zemlje regiona. Završili smo izgradnju hotela InterContinental u Ljubljani i planiramo da hotelski biznis širimo i u druge zemlje regiona. Počeli smo da gradimo šoping-mol Delta Planet u Banjaluci i kupili šoping-mol u Varni. Saradnja sa medijima nam je od velike važnosti i zato je zadovoljstvo da vas ugostimo ovde, razgovaramo i odgovorimo na sva vaša pitanja.“ – rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delte u uvodnom obraćanju medijima.

Drugog dana novinari su posetili imanje Napredak i farmu svinja. U razgovoru sa Zoranom Uzelcem, direktorom stočarstva, saznali su na koji način Delta Agrar ostvaruje rekordne rezultate u ovoj grani poljoprivrede. Na imanju Podunavlje u Čelarevu obišli su sa direktorom Nikolom Milićevićem hi-tech voćnjak i hladnjaču u kojoj se voće pakuje i skladišti.

Sezona berbe je u toku, pa su se novinari, podeljeni u grupe, takmičili u berbi jabuka.

Sve ubrane jabuke donirane su Centru za osobe sa posebnim potrebama „Veternik“.