MYSTIC PRO 500 EC

PROIZVOĐAČ: Nufarm

FORMULACIJA: Koncentrat za emulziju (EC)

AKTIVNA MATERIJA: tebukonazol 200 g/l + prohloraz 300 g/l

PRIMENA: Mystic® Pro 500 EC je sistemični fungicid koji se koristi:

  • U usevu pšenice u cilju suzbijanja prouzrokovača pepelnice (Erysiphe graminis) u količini primene od 0,5-0,75 l/ha i prouzrokovača fuzarioze klasa pšenice (Fusarium spp.), u količini primene od 1,25 l/ha;
  • U zasadu višnje u cilju suzbijanja prouzrokovača sušenja cvetova i grančica i mrke truleži plodova višnje (Monilia laxa) u količini primene od 0,8 l/ha.


Utrošak vode: 200-400 l/ha u usevu pšenice i 1000 l/ha (1 l/m²) u zasadu višnje.
Maksimalan broj tretiranja na istoj površini je dva puta u toku godine.

MEHANIZAM DELOVANJA: Ovaj preparat se sastoji iz dve aktivne materije koje pripadaju različitim hemijskim grupama, ali imaju isti mehanizam delovanja. Tebukonazol pripada hemijskoj grupi triazola, dok prohloraz pripada imidazolima. Obe aktivne materije inhibiraju sintezu ergosterola u gljivama koji učestvuje u izgradnji ćelijskog zida, bez kog gljive gube sposobnost za razvoj.

NAPOMENE: Ne sme se mešati sa preparatima jako kisele i jako alkalne reakcije. Veoma toksičan za vodene organizme. Štetan za pčele i čoveka.

KARENCA: Obezbeđena vremenom primene.

PAKOVANJE: 1 L

Informacije sadržane na sajtu isključivo su informativnog karaktera. Pre sprovođenja mera zaštite pažljivo pročitajte detaljno uputstvo koje se nalazi uz svaki proizvod!