Probajte jabuku sa crvenim mesom!

Slatka i kisela, Red Moon je potpuno prirodna jabuka, bogata antioksidansima.

Za crvenu boju zasluženi su antocijani, organski pigment koji prirodno boji voće i povrće (borovnice, grožđe, šljive, aroniju, brusnicu) u izuzetan spektar crvene, ružičaste, plave i ljubičaste boje koji se razlikuje od jabuke do jabuke.

Antocijani imaju izuzetnu antioksidacionu moć, i do 50 puta veću od Vitamina E, te štite od kardiovaskularnih bolesti, blokiraju štetnu propustljivost krvnih sudova vezivanjem za kolagen i elastin i ubrzavaju njihovo obnavljanje protiv oštećenja.

Baš zbog antocijana Red Moon jabuka je izuzetno otporna. Sveže rezana, u soku, cideru ili uz vaše kuliranske eksperimente zadržaće prepoznatljivu boju bez oksidacije, što je čini odličnom jabuka za uživanje na sve načine!

Boja: jabuka crvene pulpe

Upotreba: dobra za sve vrste konzumacije, dok je posebno dobra za obradu jer ne oksidira, te crvena boja pulpe zadržava crvenu boju. Koristi se podjednako i kao sveža jabuka i za prirpemu sokova, cidera, gastronomskih deliaktesa.

Skladištenje: otporna do proleća

Period branja: kraj septembra, početak oktobra