Naše fabrike
KONTAKT

Voda

Mioni spada u najsavremenije fabrike vode u regionu i od 2007. godine se bavi flaširanjem prirodne mineralne vode i gaziranih pića. U fabrici je instalirana najmodernija oprema za flaširanje vode i gaziranih pića sa sledećim proizvodnim linijama:

  • Linija za flaširanje u PET ambalažu, kapaciteta 12.000 boca na sat.
  • Linija za flaširanje gaziranih proizvoda u PET ambalažu, kapaciteta 7.500 boca na sat.
  • Linija za flaširanje gaziranih proizvoda u PET ambalažu, 9.000 boca na sat.
  • Linija za flaširanje u staklenu ambalažu, kapaciteta 6.000 boca na sat.
  • Linija za punjenje PC galona kapaciteta 600 galona na sat, zakupljena od Knjaz Miloš Nature.
  • Linija za flaširanje PET balona od 6 litara, kapaciteta 2.000 balona na sat.

Kompanija Mioni se bavi uslužnim punjenjem za trgovinske lance i razvija sopstveni brend Aqua Gala. Osnovna karakteristika vode Aqua Gala jeste prisustvo minerala silicium-dioksid (Sillica), u svetu poznatog kao Mineral lepote (eng. Beauty mineral). Silicijum dioksid (Silica) je mineral čija je jedna od osnovnih funkcija usporavanje starenja i podmlađivanje čitavog tela. Nije uobičajen sastojak vode, pa njegovo prisustvo upravo zato Gala vodu i izdvaja od drugih po kvalitetu i sastavu. Unos Silice najlakši je i najbrži putem vode, a svakodnevnim korišćenjem, pospešuju se unutrašnje telesne funkcije, stimuliše imuni sistem i dodatno jača unutrašnji odnos minerala neophodnih za regeneraciju i fleksibilnost kože i tela. 

Aqua Gala ima idealan odnos kalcijuma i magnezijuma. Ovaj savršeno izbalansirani sastav minerala (64mg/l kalcijuma i 29mg/l magnezijuma) odličan je za pravilan razvoj kostiju kod dece, a kod odraslih pogoduje za pravilan rad srca, smanjuje rizik od infarkta miokarda i supstituiše kalcijum koji se gubi starošću, pušenjem i drugim nezdravim navikama.

Nizak sadržaj natrijuma od samo 18mg/l takođe predstavlja retkost i poseban je kvalitet vode Aqua Gala. Veća količina prisutnog slicijum dioksida od oko 20mg/l čini vodu Aqua Gala izuzetno dobrom za krvne sudove.  

Kvalitet vode Aqua Gala redovno se kontroliše u domaćim laboratorijama kao što su: Zavod za javno zdravlje Valjevo, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd i takođe akreditovana laboratorija kompanije Knjaz Miloš. Mioni poseduje IFS sertifikat o kvalitetu, sa visokom ocenom od 95,34% prema poslednjem auditu koji je sproveden od strane svetske kompanije za kontrolisanje, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju – Quality Austria Center.