KONTAKT
 • RASADNIKDarko Jovanović
  Tel:
  +381 65 569 75 31
  +381 65 834 44 27
  +381 64 645 52 35
  Detalji

Sadnice

GALA

Atraktivna rana sorta koja sazreva i bere se u drugoj polovini avgusta, kada na tržištu nema drugih kvalitetnih sorti jabuka. Odlikuje se srednje bujnim stablom i veoma dobrom rodnošcu. Plodovi su srednje krupni, karakteristična crvenkasto narandžasta boja kod Galaval podsorte je respoređena ravnomerno, a kod Šniko je raspoređena u pramenovima. Meso plodova odlikuje se izrazitom slašcu i specifčnom aromom.

ZLATNI DELIŠES

Jedna od najpopularnijih sorti na svetu. Karakteriše je srednje bujno stablo i visok prinos. Plodovi su srednje krupni do krupni. U punoj zrelosti plodovi poprimaju zlatno žutu boju. Meso je sočno, beličasto-žuto slatkog ukusa sa prijatnom aromom.

JEROMINE CRVENI DELIŠES

Atraktivna i popularna sorta koja kupce privlači svojom upečatljivom crvenom bojom. Karakteriše se umerenom bujnošću i dobrim prinosima. Plodovi su krupni, karakterističnog izduženo konusnog oblika sa izraženim rebrima u predelu čašice. Plodovi su dobro obojeni. Meso je sočno i čvrsto, po ukusu je slatko i karakteristično aromatično.

GRENI SMIT

Popularna sorta koja zauzima značajno mesto na domaćem i inostranim tržištima. Predstavlja jednu od najprepoznatljivijih sorti jabuke u svetu. Karakteriše se bujnim stablom i dobrom rodnošću. Plodovi su krupni, sa izrazito zelenom bojom. Meso je čvrsto, kompaktno i sočno sa izraženom kiselošću. Sorta dobro podnosi transport i manipulaciju i pogodna je za duže čuvanje i prodaju tokom cele sezone.