Saopštenja za medije

Pedeset meštana sela Dubočane i Mala Jasikova danas je, u okviru akcije „Naše selo“, obišlo imanja Delta Agrara u Čelarevu i Staroj Pazovi, što je deo njihove edukacije za modernu poljoprivrednu proizvodnju.

Detaljnije

Kompanija Delta Agrar organizovala je Dan polja Selsem soje na imanju „Napredak“ u Staroj Pazovi, sa ciljem da brojnim domaćim i inostranim partnerima predstavi  kako već dobro poznate sorte soje, tako i brojne novitete. Pored sortimenta predstavljeni je i poligon  za testiranje i selekciju novih sorti  brenda Selsem soje čiji je ova kompanija  ekskluzivni distributer  od 2005. godine, a koji je sastavni deo programa Delta Seme od 2011. godine.

Detaljnije

Delta Fondacija dodelila je u programu Zasad za budućnost novih devet grantova za projekte socijalnog preduzetništva u oblasti poljoprivrede.

 

Detaljnije

 Kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius ove godine obeležava značajan jubilej, 100 godina postojanja. Osnovana je nakon Prvog svetskog rata, 1918, kao Fabrika testa i konzervi, a danas je najsavremenija i tehnološki najbolje opremljena fabrika brašna i testenina na ovom prostoru.

Detaljnije

Kompanija Delta Agrar proširila je svoju voćarsku i stočarsku proizvodnju i na istočnu Srbiju. Nakon najvećeg voćnjaka u ovom delu Evrope u Čelarevu, podignuto je i prvih 100 hektara voćnjaka u Zaječaru. Novina je Evelina, nova sorta klupskih jabuka, koja će se premijerno naći na našem tržištu već u oktobru. Evelinu izdvaja aromatičan miris, skladan slatko-kiseli ukus i zadivljujući spektar boja, od jarko crvene do nežno žute. Zahvaljujući prirodnoj čvrstini i otpornosti, ova jabuka dugo zadržava svežinu i hrskavost tek ubrane voćke.

Detaljnije