Učenici Francuske škole iz Beograda posetili voćnjak u Čelarevu

Učenici Francuske škole iz Beograda posetili voćnjak u Čelarevu

25. septembar 2017.

Kompanija Delta Agrar i ove godine ugostila je 75 mališana iz Francucke škole u svom voćnjaku u Čelarevu.


Najveću pažnju najmlađih privukla je berba jabuka, prilagođena njihovom uzrastu. Uz osmehe i graju nabrali su pune korpe jabuka koje su kasnije kao poklon poneli i ostalim učenicima škole. Stručnjaci u oblasti voćarske proizvodnje govorili su deci o sortama jabuka, načinu sortiranja, skladištenja i pakovanja. Naglasili su koliko je važno da se zdravo hrane i redovno unose vitamine neophodne za njihov rast i razvoj, a nalaze se u jabukama.


„Tokom godine organizujemo brojne posete našem voćnjaku, ali poseta mališana iz Francuske škole nam je jedna od najdražih. Deca su jako radoznala, njima je zanimljivo da vide tako veliki voćnjak i učestvuju u berbi, a nama je pravo zadovoljstvo da odgovorimo na sva njihova pitanja", rekao je Dalibor Savić iz Delta Agrara.


Voćnjak u Čelarevu prostire se na oko 500 ha. Na imanju Podunavlje proizvode se svetski poznate sorte jabuka: Gala, Breburn mariri red, Zlatni delišes rajnders, Crveni delišes, Greni smit. Sorte Modi, Kiku, Pink Lady kompanija proizvodi po posebnoj licenci koju poseduje svega nekoliko proizvođača u Evropi. Voćnjak je opremljen najsavremenijim sistemima: protivgradne zaštite, za navodnjavanje i prihranu i protiv izmrzavanja.